"Kopimedisin" er ikke farlig!

Da jeg leste denne artikkelen på VG, ble jeg rimelig irritert. http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=565549

Jeg synes selvfølgelig synd på dama, har opplevd å bli veldig dårlig når legen har skrevet ut feil legemiddler selv, men det er jo bare hennes reaksjon på den! Det er klart det er helt forjævlig å oppleve at medisin, noe som skal gjøre deg bedre, faktisk gjør deg syk/verre. MEN, såkalt kopimedisin er helt tryggt å bruke for de aller fleste. Hennes reaksjon er ille, men det er et enkelttilfelle, og det er faktisk ikke verre enn at man kan bytte medisin igjen! Man vet jo ikke på forhånd hvordan man reagerer på forskjellig medisiner

Det er faktisk slik at legemiddell-industrien er veldig mektig, store internasjonale co-operasjoner tjener grovt på å selge medisin. De har patenter på medisinen sin, slik at andre ikke kan produsere det samme. På den måten kan de forlange MER penger enn om andre fikk produsere det. Ja, de skal tjene penger, så naiv er jeg ikke, jeg skjønner det. Men det at fks. HIV medisin er for dyrt, fordi de som er villige til å produsere det billigere, ikke får lov, gjør meg forbanna.

Selvfølgelig, det er ikke noe stort problem for oss her i Norge, de fleste av oss har råd til medisinen sin, og staten betaler jo som artikkelen never ganske så mye for medisinen vår. Men hva med de som ikke har gleden av å leve i en velferdstat?

Men, HALLO, når medisinen fugerer like bra, HVORFOR skal vi ikke benytte oss av den som er billigst?

Ferdig med å klage nå, måtte bare bitche litt :)

...Bare for å gjøre det klart, det jeg er irritert på er den internasjonale legemiddel industrien, og at VG skriver på en måte som får billigere medisin til å virke som noe skummelt.  Jeg synes ikke det nødvendigvis er en god idea å bytte medisiner når du vet hva som fungerer. Heller ikke for å spare penger for staten..

Én kommentar

alexandranm

13.jun.2009 kl.23:03

SV: Filmen? Tenker du på Biefilmen :)? Eneste jeg har sett idag utenom Pocahontas :) Den var HELT grei :)

Skriv en ny kommentar

Nems

Nems

20, Trondheim

Treniningsfrelst Trønderjente som snart er ferdig med påbyggningsåret og gleder seg til å begynne med studier til høsten :)

Online Users Norske blogger Bloggurat Follow Mat, trening og masse anna tull Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits