Skummelt!

Som jeg skrev tidligere, syklet jeg til Drag i går. Det jeg ikke nevnte, var at jeg lå merke til at bremsene mine var riiiimelig tynnslitte på veien. De var faktisk såpass slacke at jeg vurderte å ta bussen hjem. Hadde egentlig ikke så lyst til å sykle nedover Berg på hjemveien.

Derfor utsatte jeg hjemturen litt, klarte ikke helt å bestemme meg, og jeg hadde litt småting å få gjort på skolen. Fikk ordna passord og brukerid på skolenettet. Og jeg fikk ordna student idn, yey! Gjett hvor lenge jeg sto i kø for den da? En og en halv time! Stilte meg i køa rett før ett, og de slutter å lage kort klokka 14.50. Uansett hvor lang køa er. Altså det var såvidt jeg rakk det! Syns synd på de som sto bak meg...

Men uansett, tilbake til syklinga, jeg endte opp med å sykle til byen for å møte pappa. Vi skulle avgårde på matshopping på OBS, 40% avslag på frukt og grønt, sånt liker vi vettu. Så da måtte jeg sykle ned bakken likevel tilslutt....

Og fy faen det var skummelt. For på toppen av bakken fant jeg ut at de funket jo faenmeg ikke i det hele tatt! Eeeeek, angst!  Jeg var seriøst redd på veien ned jeg. Tviholdt på bremsene hele veien, men det gjorde jo ingen forskjell.
Når pappa så på bremsene så han at bremseklossene var helt nedslitt. Altså, bokstavelig talt, det var ingenting igjen. Og de ble byttet i juli jo! Fikk kjøpt nye klosser på obs da, og pappa bytta dem i morrest. Vi konkluderte med at vi skal sjekke dem minst en gang i måneden framover, går jo ikke an å sykle rundt med bremsene så nedslitt, herregud.

Jeg måtte forresten bremse med foten en del... Og det var ikke bra for foten :( Har jo som nevnt hatt litt småvondt i foten den siste uka. Sånn, vondt i selve foten, tror jeg har bristet noe inni der et sted. Dessverre så ble den ganske vond av syklinga i går, etter det gjorde det vondt å gå. Før det var den rimelig fin egentlig, bare litt sånn småvondt innimellom.

Derfor bestemte jeg meg for å ta det helt med ro og holde meg inne i dag. Foten var ganske fin når jeg sto opp, men den er ikke helt god kjenner jeg. Også har jeg vondt i halsen, huff, jeg håper jeg ikke blir forskjøla :/
Men ellers er jeg i veldig god form i dag da, sov lenge og kroppen føles ganske så opplagt!
Er støl i quadsen da, men baaaare godstøl, ikke det minste vondt egentlig. Ser på det som bare en konstant påminning på godøkta igår jeg ;D

Jeg har fått masse gjort i dag selv om jeg tok det chill da, er i gang med å skaffe meg bøker, har fått fiksa nettbanken min, bestillt nye MinID koder,  snakket leeenge med mamma og støvsugd og gått over gulvet oppe (snille pappa som byttet bremseklosser.... gulvet på gangen ble svart, hihi :) ) - Også har jeg svart på masse kommentarer, så koselig med kommentarer, så jeg vil svare på aaaaalle <3

Nå skal jeg skrive notatene min inn på pc'n. Har tenkt å skaffe med ny laptop asap, og være flink til å ta notater og beholde orden i dem :)

15 kommentarer

fit or not

19.aug.2009 kl.19:01

oiiii creepy! har du bremsa hardt eller??? har aldri bytta bremseklossene mine jeg, men en sykkeldude så over sykkelen i våres og han sa at jeg snart burde bytte dem ut. Bra du overlevde da ;) 40 % på frukt og grønt er ikke så dumt nei!

flinklitenpike

19.aug.2009 kl.23:50

Shit, skummelt! Synes de bakkene er dødsskumle å sykle ned jeg. Tror jeg hadde dødd av skrekk hvis jeg måtte gjort det uten bremser...

SV:Takk, det hjelper med sympati:)
Lillesøs har lovt å skjerpe seg nå, hehe. Det fine med å bo sammen med søsteren sin, er at vi kan krangle og sloss så busta fyker uten å bli uvenner "på ordentlig".

Er medlem i NTNUI ja. Bra tilbud for fattige studenter. Er ofte endel kø på kondisjonsapparatene da, og det er litt kjedelig å vente. Skal på møte på drag på fredag, så da blir det nok en treningsøkt i samme slengen. Og så har jeg litt lyst til å melde meg inn i et av idrettslagene. Men det må bli noe som ikke har noe med en ball å gjøre. Der er jeg desverre helt håpløs! Kanskje nybegynnerklassen i capoeira, fekting eller klatring?

Spiring er veldig enkelt. Først må bønnene ligge i bløt ca 12 timer i et glass/flat skål e.l, gjerne med en stoffbit festet med gummistrikk over, så er det bare å sørge for å skylle med kaldt vann noen ganger om dagen, (morgen, middag og kveld funket fint). Pass på at spirene ikke står i direkte sollys (ikke før siste dagen i alle fall), og at de ikke blir for bløte. Da kan de bli dårlige. Spirene er spiseklare etter 3-4 dager. Kjempegodt i salat!

Tenkte å prøve meg på mungbønner neste gang. De skal visst være en av de letteste sortene å få til gode spirer med, og i tillegg være gode på smak..

God bedring med foten og forkjølelsen forresten :)

Vibece

20.aug.2009 kl.06:37

Oiii.....det er så ekkelt når det der skjer. Jeg også klaga leeenge over bremsene på den gamle sykkelen, og når samboeren så på de og sa at herregud, det er da ikke rart du ikke har bremser, det er da ikke bremseklosser igen her....da følte jeg meg ikke mye trygg nedover bakkene nei. Nå har jeg skivebrems og håper de holder litt lengre enn klossebremser. Selv om jeg kjenner at disse må strammes opp litt de også.

Kjedelig at foten og halsen din streiker da. Kjenner jeg er litt småsår i halsen selv, men ikke søren om jeg skal bli syk før ferien! No way, Jose!

Så det tilbudet på Obs eg også g var bare minutter fra å fyke ut døra, helt til jeg kom på at vi prøver jo å tømme kjøleskapet for tida ; )
Får bli på nesten frukt&grønttilbud.

Ha en fin dag i dag! Krysser fingrene for at foten og halsen blir bedre.

Linn Elisabeth =)

20.aug.2009 kl.11:21

Huff da, det kunne jo gått skikkelig ille :S Godt du får nye bremseklosser da! Kan skade seg skikkelig på sykkel :O

SV: Hehehehe ;)) Ja, kjedelig med slike fallskjermulykker altså *sukker oppgitt* ;P Tusen takk for det frøken, i like måte! :)

Silje Mariela

20.aug.2009 kl.11:49

Offa! det er kjempeskummelt!
Har hatt lignende opplevelser selv, og kjøpt nye bremseklosser et par ganger, men de slites jo kjempefort!
Så når har jeg kjøpt meg sykkel med hydrauliske bremser(slik som biler og motorsykler har), og det tror jeg er den beste innvesteringa jeg har gjort. Så unngår man å sette seg i livsfare hvertfall;)anbefales.

Masse bra sykkeltilbud nå!

:)

Rock-Smile

20.aug.2009 kl.14:43

Du må ha bremset mye tidligere da? :p

Vibece

20.aug.2009 kl.15:39

Sv: Skal prøve å forklare litt enkelt her nå da...du så jo bremseklossene...de bremser sykkelen ved å klemme sammen inn mot hjulet/metallet i hjulet og er laget av gummi slik at de slites i stykker ganske fort. Og "ledningene" er vaiere som også blir slappe med tiden og må strammes oftere.

Skivebremsene er plassert rundt ehhmm...nå husker jeg ikke hva den heter engang, men iallefall den dingsen midt i hjulet hvor alle navene er samlet. Rundt der sitter det 2 metallskiver som styres av enten mekanikk eller hydraulikk. Hydrauliske skivebremser er ofte litt dyrere.
Disse to metallskivene strammer rundt hele hjulet, istedet for å bare "skrape" langs metallet slik bremseklossene gjør.

Det er også "ledninger" på disse syklene, men istedet for vaiere, er de fylt med olje. Når du klemmer på bremsene så vil denne oljen klemmes sammen og kraften overføres til et annet sted, slik at sykkelen bremses ved hjelp av skivene.

Men stort sett er klosser lettere å vedlikeholde og skifte selv, mens skivebrems er kjekt når du sykler på stier/ i skogen eller på mye humpete veier pga at du får en litt lettere nedbremsing.....*puh* dette ble langt....håper du skjønner noe, hvis ikke kan du bare spørre litt mer ;)

fit or not

20.aug.2009 kl.19:25

Sv: jepp artig med ny musikk, oppdager stadig noe nytt :) Så bra at du trives som student da, må si jeg misunner deg litt.... Tenker på alle Blindern studentene (universitet i Oslo if you didn' t know :p) som sitter og pilser og blir kjent med masse nye mennesker, lever i sus og dus og går på en og annen forelesning ;p Ahhhhh..... Men det er no deilig å være ferdig med eksamener, større oppgaver og slikt da ;) Mohahah. Have fun!

flinklitenpike

20.aug.2009 kl.20:17

SV: syltetøyglass funker fint, ja:)

Blir visst ikke noe treningssenter på meg i morgen. Må vente til jeg får studielånet inn på konto så jeg kan fornye medlemskapet..
Det var mye kø på apparatene i vinter, spesielt på ettermiddagen. Skal prøve å lære meg et styrkeprogram med manualer, så jeg slipper å vente på tur på apparatene, men er litt redd for å gjøre feil og ødelegge meg selv (eller andre), og i tillegg se ut som en idiot. Har liksom aldri kommet ordentlig i gang med styrketreningen jeg.. Gir litt opp fordi jeg ikke ser resultater med en gang. Har du trent styrke lenge eller?

Mulig vi sees på capoeira etterhvert da? Synes det er så skummelt å melde seg inn i nye ting. Tenk hvis jeg er håpløs, og alle andre er superproffe?

Foxypuma

20.aug.2009 kl.20:40

GRÖSS.. Skummelt med bremsene. Fint du ikke skadet deg. Må kanskje vurdere og sykle litt roligere fremover :D
Jeg greide jo selvsagt og tryne med sykkelen for noen helger siden når jeg var litt brisen og nå har jeg klart og vri beinet på en rar måte og klarer nesten ikke löpe eller sstrekke ut beinet :S

evag

20.aug.2009 kl.21:00

Nems: Ja, digger rett diett på FEM:) Der får man virkelig bevis for at endringer i kosthold og trening gjør underverker.

Hadde en fin slackedag ja;* Godt med slike dager innimellom, har det egentlig alt for sjeldent egentlig.

Skal poste bilder ja ;) Får satse på at de har en bra dagens, hihi

Janne Petteresen

20.aug.2009 kl.22:37

Heijah..

Gikk turen til Dragvoll bra? Virkelig synd det med bremsene dine, skjønner at det va ille, huuuuuff :(
Hva fikk pappa til frokost idag? Laget du noe godt?

KOZI

Rock-Smile

21.aug.2009 kl.00:19

Enn når du skal tilbake? da e d vel oppover du :p

Nems

21.aug.2009 kl.00:20

Heija Janne :) Turen gikk fint den, lever no ennå :)
Bremsene er skiftet nå de, så alt er bare fryd og gammen igjen!

Men pappa fikk nok ikke frokost av meg i dag, han hadde ikke senvakt lel (herregud, bestemm deg da mann!). Og jeg stå faenmeg ikke opp og lager frokost klokka 7 om morran. Er gla i pappa, men han får nøye seg med frokostblandinga si ass :P Den har jo jeg lagd da, for den saks skyld...

Han fikk med seg kiket og bokhvete salat til lunch da, var veldig fornøyd med den han ;)

Ragnar

21.aug.2009 kl.11:59

...jeg har ikke klaget, fornøyd og glad for det jeg får og har aldri forlangt ferdig frokost - men veldig snilt og trivelig og godt når jeg blir servert - setter veldig pris på det :-)

Skriv en ny kommentar

Nems

Nems

20, Trondheim

Treniningsfrelst, kokkelerende, veggis-trønderjente som gleder seg til å begynne med sos ant.studier til høsten :) Legg gjerne igjen en kommentar, blir glad da!

Online Users Norske blogger Bloggurat Follow Mat, trening og masse anna tull Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits